Wat is sport- en massagetherapie? 

HealINGS gebruikt het westerse materiemodel. Dit medisch model gaat ervan uit dat de mens wordt gezien als een mechanisme waarin mogelijk storingen optreden, en dat een cliënt geneest als de verstoring is opgeheven als het lichaam en geest weer één geheel zijn. Een belangrijk onderdeel in de sport- en massagetherapie is de zogenaamde segmentale relatie. Dit betekent dat er een relatie en interactie bestaat tussen huid, spieren, ingewanden en gewrichten. 

Wanneer sport- en massagetherapie? 

Deze therapie is geschikt voor iedereen die fysieke klachten heeft of moeilijk herstelt van een blessure. Het is een uitstekend alternatief voor andere therapievormen, zoals fysiotherapie. Voor het maken van een afspraak is geen doorverwijzing nodig.  

Mogelijke klachten kunnen zijn: 

  • Hoofdpijn 
  • Rugklachten 
  • Stress 
  • Slapeloosheid 
  • Andere blessures aan het lichaam 
  • Langdurige chronische klachten 

 Hoe werkt sport- en massagetherapie en wat zijn de effecten? 

Bij deze therapie ligt de focus niet alleen op het aanpakken van de gezondheidsklachten, maar ook op het achterhalen van de oorzaak. Mogelijk spelen er meerdere factoren mee, zoals overbelasting of weinig beweging. Dankzij deze therapie ontspant het lichaam, verdwijnen blokkades, en wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam aangesproken. Met als gevolg dat lichaam en geest weer in balans komen. 

Door verschillende massagetechnieken en bewegingen kunnen deze blokkades verdwijnen.