Wat is een sportmassage? 

Een sportmassage is een massage voor (top)sporters. Het bevordert het herstel van het lichaam, voorkomt sportblessures en draagt zo uiteindelijk bij aan de verbetering van sportprestaties. 

Wanneer een sportmassage? 

Er zijn verschillende momenten geschikt voor een sportmassage. Bijvoorbeeld één of enkele dagen voor of na een (zware) training of wedstrijd. Een sportmassage voor een wedstrijd heeft tot doel om de sporter zowel fysiek als mentaal voor te bereiden om de sportieve prestaties te verbeteren.
Een sportmassage na een training of wedstrijd heeft daarentegen het doel om de spieren weer te helpen ontspannen en te herstellen. 

Hoe werkt een sportmassage? 

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, afhankelijk van het doel van de massage en de toestand van de spieren. Dit voelt niet altijd prettig aan, maar het lichaam herstelt zich hierdoor sneller. 

Effecten van een sportmassage 

Het belangrijkste doel van een sportmassage is het afnemen van de spierspanning. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren. Hierdoor voert je lichaam afvalstoffen sneller af en herstelt vervolgens het lichaam sneller. Een sportmassage is niet alleen nodig voor topsporters, maar ook voor sporters in het algemeen.  

Eenmalig een sportmassage heeft een beperkt effect. Het is aan te raden, afhankelijk van de sportprestaties, minimaal één keer in de twee weken naar een sportmasseur te gaan. 

Voordat we van start gaan met de behandeling houden we een intakegesprek. Hierbij gaan we samen een vragenlijst invullen. Daarna ga ik met je bespreken waar je behoefte aan hebt, wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus ligt.